Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров

...
Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Обмислям да предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров

„ Обмислям дали да не предложа на Висш съдебен съвет освобождението на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена работа. Медийните му изяви са персонални, те не се съгласувани с мен или с Национална следствена служба “, сподели зам.-главният и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов пред БНР. 

Не е моя грешката и аз не искам да нося отговорност за непознати грехове, сподели той

По думите му съгласно Наказателно-процесуален кодекс информация по съответния проблем с опита за нападение против г лавния прокурор  може да изнася единствено наблюдаващият прокурор по делото или длъжностни лица, за които той даде позволение. 

„ Не може върху тематиката - дали фамилията на Иван Гешев е било с него в колата при случай, да се построява нервност. Това не е централна тематика. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е значим. Чест на пагона е да бъдеш честен, етичен, правилен, само че това не значи, че се погазват правни правила “, добави още Сарафов. 

Той съобщи, че съжалява, в случай че е внесъл комплициране, че фамилията на основният прокурор е пътувало с него в деня на атентата

Пред БНР Борислав Сарафов разясни, че в неговото свободно изразено мнение има рецензии, които няма да се поколебае да каже и на основния прокурор Иван Гешев. 

„ Както прокуратурата навлезе в политиката, по този начин и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата би трябвало да промени много от общественото си говорене, от своя образ, би трябвало да излезе от Народното събрание и ромските махали, да се върне в правосъдните зали. Прокуратурата би трябвало да излезе от доста места “, разясни зам-главният прокурор. 

Само за медиите е забавно дали фамилията на основния прокурор е пътувало с него, счита зам.-директорът на Национална следствена служба

Сарафов е категоричен, че няма да подаде оставка, в случай че такава му бъде поискана. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР